Producatorul german de turbine eoliene Nordex va deschide un birou in Romania, pentru a profita de cresterea pietei de profil, unde a obtinut deja primele doua contracte.

Nordex a vandut opt turbine de cate 2,5 megawati si a semnat acorduri de service cu doua parcuri eoliene care vor produce energie in acest an, se arata intr-un comunicat al companiei cu sediul central la Hamburg, preluat de Mediafax.

Romania are potentialul sa ajunga la o capacitate de energie eoliana de peste 3.000 de megawati, pana la sfarsitul anului 2015, potrivit companiei.

"Obiectivul nostru este sa obtinem o cota de piata semnificativa. Intentionam sa deschidem o sucursala in lunile urmatoare", a declarat Lars Bondo Krogsgaard, directorul de vanzari al Nordex.

Nordex a fost infiintata in 1985 si are o capitalizare de piata de aproape 300 de milioane de euro. Compania anticipeaza cresterea vanzarilor in Bulgaria si in special in Polonia, unde a conectat la retea instalatii eoliene de 93 de megawati si va instala alti 50 de megawati in acest an.

Din 1985, compania a instalat 4.681 de sisteme eoliene la nivel mondial, cu o capacitate totala de 7.111,45 megawati.

Nordex desfasoara operatiuni in Franta, Spania, Italia, Grecia, SUA, China si alte state.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Monsson Group va demonta turbinele unui parc eolian din Constanta