Smithfield a inregistrat pe piata romaneeasca in aceeasi perioada a anului trecut vanzari de 46,6 milioane de dolari si pierderi de 200.000 de dolari.

Volmul vanzarilor grupului american in Romania a urcat cu 2% in perioada analizata, iar pretul mediu de vanzare a avansat cu 17%.

"In Romania, operatiunile de procesare a carnii continua sa functioneze intr-un mediu de recesiune, cu cerere slaba. Drept urmare, nu ne asteptam ca operatiunile din Romania din sectorul carnii sa treaca pe profit in anul fiscal 2011-2012", se arata intr-un raport al Smithfield.

Compania si-a modificat astfel asteptarile prezentate in raportul financiar pe anul fiscal 2010-2011, cand anticipa ca va inregisa profit operational in Romania in perioada de raportare mai 2011- aprilie 2012.

Citeste si:

Profitul operational al Smithfield in Romania a scazut de aproape patru ori in anul fiscal 2011, incheiat in aprilie, de la 35 milioane de dolari in anul anterior la 9,2 milioane de dolari, din cauza incheierii unui program guvernamental de subventii, a anuntat anterior grupul.

Valoarea vanzarilor grupului american pe piata romaneasca a urcat cu 9% in acelasi an fiscal, de la 182,4 milioane de dolari la 199 milioane de dolari.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.