Companiile din Romania vor incetini ritmul angajarilor in ultimele trei luni ale anului, fiind prognozata o reducere de noua puncte procentuale fata de trimestrul al treilea, dar un angajator din cinci va continua sa suplimenteze personalul pana la finele lui 2011, potrivit unui studiu al Manpower.
"In ciuda scaderii considerabile fata de perspectiva inregistrata trimestrul trecut, Previziunea Neta de Angajare se mentine la o valoare decenta, de +11%. De asemenea, cu toate ca se observa o scadere constanta a Previziunii de la un trimestru la altul, studiul realizat pe un esantion de 763 de angajatori romani arata ca una din cinci companii din Romania va continua sa angajeze personal pana la finele anului", potrivit unui comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup Romania.

Angajatorii au raportat o imbunatatire a previziunii de angajare, cu 11 puncte procentuale, Comparativ cu perioada similara a anului trecut. Astfel,
Previziunea Neta de Angajare reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor.

In perioada in care a fost realizat studiul privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pietele bursiere se aflau sub o presiune majora, iar previziunile in ceea ce priveste o noua revenire a recesiunii in Statele Unite ale Americii cel mai probabil au afectat increderea angajatorilor la nivel global.

"Adevarata amenintare pentru piata muncii" nu este scadererea cererilor, ci deficitul de competente la nivelul candidatilor, spune Valentin Petrof (foto), country manager Manpower Romania. El a invocat un studiu Manpower potrivit caruia in Romania muncitorii calificati, pe care se bazeaza activitatea din numeroase industrii, reprezinta principalul deficit de personal la nivel national.

"In plus, angajatorii romani intampina cele mai mari dificultati in acoperirea pozitiilor disponibile (53%) din toata regiunea EMEA. Trebuie sa investigam in detaliu care sunt competentele si abilitatile de care piata muncii are cea mai mare nevoie, dupa care sa punem la punct programe specifice de dezvoltare a acestora. Demersuri strategice de relocare a personalului care detine competente specifice si mobilitatea fortei de munca la nivel national sunt elemente importante pentru asigurarea surselor necesare de personal la locul si la momentul potrivit", a spus Petrof.

Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate in regiunea Sud-Vest. Angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate previzioneaza cresteri ale personalului pentru trimestrul patru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri