Directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu (foto), spune ca este interesat sa participe la selectia viitorului manager al companiei, in conditiile in care cerintele vor fi "realiste", potrivit Mediafax.
"Am disponibilitatea sa particip la selectia managerului privat al Complexului Energetic Craiova. Desigur, trebuie sa stiu ce mi se cere, care sunt obiectivele si daca acestea sunt realiste", a declarat Balasoiu, prezent la un seminar cu tema performantelor centralelor termice.

Constantin Balasoiu ocupa functia de director general al Complexului Energetic Craiova din 2009, fiind numit pin ordin al ministrului Economiei.

Procesul de schimbare a directorilor generali ai unor companii controlate de stat a fost anuntat la inceputul anului. Cele mai multe companii care vor avea manageri privati se afla in subordinea Ministerului Economiei.

Balasoiu nu este singurul director general al unei companii de stat care doreste ca conduca in continuare societatea din postura de manager privat.

Directorul general al Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Constantin Roibu, aflat la conducerea combinatului din 1991, a declarat ca va participa impreuna cu o echipa formata din actuali directori din companie la procesul de selectie a managementului privat.

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat, a anuntat ministerul duminica.

Managerii privati care vor fi numiti la companiile de stat ar putea castiga lunar sume care ajung pana la 75.000 de euro brut, la care se vor adauga milioane de euro anual in cazul unor societati cu profit ridicat, daca sunt indeplinite criteriile de performanta din contract, potrivit unui proiect.

Suma incasata de managerul privat din profitul net ar putea depasi insa doua milioane euro si ar ajunge chiar la patru milioane euro in cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz si Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri