"Am disponibilitatea sa particip la selectia managerului privat al Complexului Energetic Craiova. Desigur, trebuie sa stiu ce mi se cere, care sunt obiectivele si daca acestea sunt realiste", a declarat Balasoiu, prezent la un seminar cu tema performantelor centralelor termice.

Constantin Balasoiu ocupa functia de director general al Complexului Energetic Craiova din 2009, fiind numit pin ordin al ministrului Economiei.

Procesul de schimbare a directorilor generali ai unor companii controlate de stat a fost anuntat la inceputul anului. Cele mai multe companii care vor avea manageri privati se afla in subordinea Ministerului Economiei.

Balasoiu nu este singurul director general al unei companii de stat care doreste ca conduca in continuare societatea din postura de manager privat.

Directorul general al Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Constantin Roibu, aflat la conducerea combinatului din 1991, a declarat ca va participa impreuna cu o echipa formata din actuali directori din companie la procesul de selectie a managementului privat.

Citeste si:

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat, a anuntat ministerul duminica.

Managerii privati care vor fi numiti la companiile de stat ar putea castiga lunar sume care ajung pana la 75.000 de euro brut, la care se vor adauga milioane de euro anual in cazul unor societati cu profit ridicat, daca sunt indeplinite criteriile de performanta din contract, potrivit unui proiect.

Suma incasata de managerul privat din profitul net ar putea depasi insa doua milioane euro si ar ajunge chiar la patru milioane euro in cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz si Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres.