In contextul economic actual, una dintre cele mai importante capabilitati ale unei companii este data de capacitatea managerilor de a lua decizii inspirate si de a-si ghida afacerile spre succes. Este cu atat mai greu pentru companiile mici sa supravietuiasca mai ales daca nu detin know-how-ul necesar. Tocmai aceste companii care au mai multa nevoie de informatii nu detin fonduri suficiente pentru a investi in programe de dezvoltare pentru angajatii lor.
Plecand de la aceasta premisa, Human Capital Solutions a demarat proiectul „Imbunatatirea calitatii managementului si a capacitatii interne a intreprinderilor prin intermediul antreprenoriatului” ce este dedicat antreprenorilor si persoanelor cu functii de conducere din IMM-uri. Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2011- iulie 2013 in trei regiuni din tara (Bucuresti-Ilfov, Centru si Nord-Est), fiind finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Obiectivul principal
al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii IMM-urilor in vederea imbunatatirii performantei si capacitatii interne a acestora prin dezvoltarea abilitatilor manageriale.

Pentru a asigura adaptarea programului de dezvoltare la nevoile si nivelul participantilor, precum si pentru a asigura sedimentarea informatiilor, proiectul se desfasoara pe o perioada extinsa, impartita in 4 etape mari:

1.
Evaluarea persoanelor participante in vederea stabilirii nivelului de dezvoltare a competentelor antreprenoriale si manageriale. Rezultatele evaluarii vor fi folosite si pentru personalizarea programului de formare in functie de nevoile reale ale participantilor.

2. Program de dezvoltare desfasurat sub forma de traininguri, studii de caz, simulari de business și exemple de bune practici, cu focus pe urmatoarele abilitati manageriale:

• Inovatie/creativitate;
• Asumarea riscurilor in luarea deciziilor;
• Planificare, organizare si gestiune de activitati si proiecte;
• Rezolvarea de probleme;
• Relationare interpersonala;
• Conducere prin delegare .


Programul de training va dura 5 zile si se va desfasura in grupe de maxim 10 persoane. Toti absolventii cursului de formare vor primi certificare CNFPA in competente antreprenoriale.

3. Consilierea tuturor participantilor in vederea imbunatatirii abilitatilor manageriale si a competentelor antreprenoriale. Se va pune accent pe aspectele practice ale planificarii si gestionarii unei afaceri, pe factorii care cresc competitivitatea in afaceri, pe actiuni de marketing si strategii de management.

4. Schimb de experiența. Aceasta etapa presupune o vizita pentru schimb de experienta in Bulgaria, oportunitate oferita catre 30 de participanti ce au obtinut cele mai bune rezultate. Scopul principal al acestei vizite de studiu este de a beneficia de experienta partenerului transnational in dezvoltarea unui business antreprenorial si de a transfera in Romania practici de succes identificate la nivelul companiei partenerului transnational si al altor firme din Bulgaria.

Participarea nu implica costuri din partea participantilor, iar inscrierile se fac progresiv, pana in limita a 300 de participanti in cadrul intregului proiect.

Mai multe detalii despre proiect si despre modalitatea de inscriere se gasesc pe site-ul www.hcsolutions.ro.

Pentru mai multe detalii puteti apela la persoana de contact:
Stelian Marian
Manager de proiect
tel: 021 3100415, fax: 021 3100415
stelian.marian@hcsolutions.ro
SC Human Capital Solutions SRL





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri