Complexul Energetic Turceni, unul dintre cei mai mari producatori de energie din Romania, a inaugurat vineri o instalatie de desulfurare la blocul 5, care a presupus o investitie de 220 milioane de euro, scrie Mediafax.
Contractorul general al lucrarilor a fost Austrian Energy and Environment, potrivit datelor Complexului Energetic Turceni.

Instalatia de desulfurare a fost construita pentru ca producatorul de energie sa poata respecta angajamentele de reducere a poluarii asumate in fata Comisiei Europene.

Investitia, inceputa in 2004, a fost asigurata de Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, cu care producatorul de energie detinut de stat a semnat un acord de imprumut in martie 2005.

De asemenea, producatorul francez de ciment Lafarge a inceput lucrarile de constructie a unei fabrici gips carton pe amplasamentul Complexului Energetic Turceni.

Complexul Energetic Turceni, controlat de Ministerul Economiei, a semnat acordul cu Lafarge privind constructia fabricii in 2008. Valoarea investitiei era estimata in 2008 la circa 100 milioane euro. Prin contract Lafarge va prelua toata cenusa rezultata de la termocentrala si o va folosi la fabrica de gips-carton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri