Afacerile Ariston din primul semestru al anului trecut au fost influentate pozitiv de anunturile Guvernului privind posibila eliminare a subventiilor la incalzire, de cresterea cotei TVA de la 1 iulie, care a dus la o accentuare a cererii in iunie, cat si de problemele CET-urilor.

"Pentru anul 2011, prima parte a anului aduce rezultate pozitive pentru ca am reusit sa ne mentinem la nivelul anului trecut fara a mai beneficia de situatiile speciale din trecut. O imagine mai clara asupra evolutiei cererii de centrale termice vom avea in urmatoarele doua luni, care reprezinta varful de sezon pentru acest segment", a declarat directorul de vanzari al companiei, Catalin Draguleanu, fara sa precizeze valoarea vanzarilor, informeaza Mediafax.

Compania este controlata de producatorul italian de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera Ariston Thermo Group.

Vanzarile de centralele termice murale acopera peste 65% din business-ul Ariston Thermo Romania, boilerele electrice genereaza 25% din afaceri, iar diferenta este asigurata de livrari de sisteme solare.

Citeste si:

Afacerile companiei au totalizat aproximativ 30 milioane euro anul trecut, iar in 2011 ar putea depasi 32 milioane euro, a afirmat Draguleanu. Compania anticipa la inceputul anului ca in 2011 afacerile ar putea inregistra un avans de 25%, la 37,5 milioane euro.

"Pentru acest an cresterea cifrei de afaceri este datorata in primul rand vanzarilor ridicate de centrale termice murale venite ca urmare a impactului facturilor majorate la incalzire, impact resimtit inca din iarna 2010 - 2011, dar si ca urmare a anuntului Guvernului privind eliminarea cotei ce ii revine din subventiile la incalzire. In acest caz romanii vor opta pentru achizitia si instalarea unui sistem propriu de incazire pentru a reduce cheltuielile, dar si pentru a avea controlul costurilor si mai mult confort", a spus reprezentantul companiei.

Piata de centrale termice, dominata autoritar de importuri, este evaluata la 125.000 - 135.000 de unitati si o valoare de 55-75 milioane euro.

Alti jucatori importanti pe acest segment sunt Baxi, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.