Grupul Romet Buzau a avut afaceri de 274 milioane euro anul trecut si estimeaza un avans de 10-15% in 2011, prognoza care se bazeaza pe evolutia principalelor industrii in care activeaza, respectiv mediu, energie si agricultura, a declarat proprietarul holdingului, Constantin Toma.
"In primul semestru am avut o crestere de circa 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010. Vanzarile sunt influentate de perioadele mai lungi de incasare, de pana la 120 de zile, si de preturile mici care trebuie practicate, in conditiile unei concurente acerbe. De asemenea, in aceasta perioada, vanzarile sunt influentate, in zona noastra de business, de finantarile de la UE pentru mediu si agricultura", a afirmat Toma, citat de Mediafax.

Principalele firme din grup sunt Grup Romet, Aromet, Romtem si Agroglobal, toate avand evolutii pozitive in acest an, conform sursei citate.

Omul de afaceri nu intentioneaza sa intre in zone noi de activitate, dar nici nu este interesat sa cedeze segmente ale afacerii Romet.

"In ultimii ani si chiar si in 2011 am primit mai multe oferte pentru vanzarea anumitor segmente de business sau chiar de intrare masiva in actionariatul Grup Romet. Nu pot oferi detalii despre acestea pentru ca nu ar fi corect pentru cei care ne-au contactat", a spus Toma.

Grupul deruleaza in acest an investitii de peste 12 milioane euro, unul dintre proiectele in derulare, care va fi incheiat in octombrie, fiind o capacitate de productie de stingatoare de incendiu.

Totodata, Romet va finaliza in primul trimestru din 2012 o turnatorie de fonta si otel, iar pe segmentul agriculturii are in derulare investitii pentru doua silozuri de cereale, care vor fi terminate in prima jumatate a anului viitor.

"Masurile luate pentru atenuarea efectelor crizei au fost si de reducere drastica a costurilor, dar si de noi investitii pentru a putea sa avem produse si mai bune, si mai ieftine. Facem eforturi considerabile de a asimila noi produse, dar si de a le imbunatati pe cele existente, astfel incat, in perioada urmatoare, sa avem un export cat mai mare", a afirmat omul de afaceri.

Grupul are peste 800 de angajati in prezent, iar noile investitii vor genera alte sute de noi locuri de munca, potrivit sursei citate.

"Principalele piete pe care actionam sunt in crestere si in Romania, datorita, in principal, finantarilor de la UE, dar si pe plan extern, pentru ca mediul, agricultura si energia sunt domenii in care se fac investitii in acest moment", a mai spus omul de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri