Sika, liderul pietei locale de materiale chimice pentru constructii, anunta extinderea operatiunilor si in Republica Moldova, mizand pe aceasta piata o cifra de afaceri de 1 milion de euro in 2012. Intrarea in aceasta regiune s-a realizat prin intermediul distribuitorului Eneia Group.
„Cu toate ca Sika intra pe noi piete doar prin inaugurarea de subsidiare proprii, afinitatile culturale si lingvistice dintre tara noastra si Republica Moldova au dus la decizia ca aceasta piata sa fie alocata diviziei din Romania, printr-un parteneriat cu Eneia Group”, a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika Romania.

Aceasta a subliniat, de asemenea, ca aceeasi practica a fost intalnita si in cazul lansarii business-ului din Muntenegru, acesta fiind coordonat de subsidiara Sika din Croatia.

„Estimam ca pana la finele anului 2012 ne vom consolida pozitia pe piata de materiale chimice pentru constructii din Republica Modova si vom ajunge la un business de 1 milion de euro”, a mai spus Ileana Nicolae. Aceasta a subliniat ca evolutia afacerilor pe aceasta piata va fi influentata mai ales de stabilitatea politica.

In ceea ce priveste piata de materiale chimice pentru constructii din Republica Moldova, estimarile Sika arata ca aceasta se situeaza in acest moment la nivelul celei romanesti din anii '90.

Sika Romania a lansat deja pe piata moldoveneasca toate gamele de produse inca din luna aprilie. Compania estimeaza ca cele mai bine comercializate solutii vor fi cele din gamele de hidroizolatii, sigilanti, adezivi, membrane PVC, aditivi si mortare speciale.

„Dupa ce am analizat structura pietei din Republica Moldova, am decis impreuna cu partenerul nostru sa abordam, pentru inceput, clientii de business”, a spus reprezentanta companiei. Potrivit declaratiilor sale, majoritatea vanzarilor Sika pe piata din Moldova se vor realiza si in 2011, dar si in 2012, pe segmentul de business.

Sika AG este o companie elvetiana activa la nivel global, care deserveste piata materialelor chimice speciale pentru constructii si industrie. Grupul se ocupa cu tehnologiile de procesare utilizate in domeniul sigilarilor, lipirilor, hidroizolatiilor, ancorarilor, aditivilor pentru betoane si pentru mortare, protectiilor anticorozive, pardoselilor, acoperisurilor si fatadelor.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002 iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. Compania este structurata in doua divizii - Divizia de Constructii si Divizia Industrie - furnizand pe piata locala materiale chimice de constructii (produse pentru sigilari, lipiri, ranforsari, reparatii, hidroizolatii si protectii).

Printre obiectivele la care Sika Romania a contribuit cu sisteme de materiale specifice marilor proiecte se numara noul terminal al Aeroportului Henri Coanda-Otopeni, Autostrada Transilvania, A2, statia de epurare Glina, Stadionul National, Parcul Eolian Fantanele, Biblioteca Nationala. Produsele Sika pot fi gasite si in retelele DIY Artsani, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri