Romastru Trading, companie de distributie si marketing in sectorul farmaceutic, a anuntat, saptamana aceasta, lansarea in Romania a unui nou medicament oncologic, numit Zequipra (letrozol), folosit in tratarea cancerului de san.
Medicamentul, al doilea din portofoliul de oncologie al Romastru, este indicat in tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, in stadiu incipient, la femeile aflate in postmenopauza, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Zequipra este compensat prin prezenta pe lista C2 din cadrul Programului National de Oncologie. Medicamentul este produs in Uniunea Europeana si se comercializeaza sub forma comprimatelor de 2,5 mg.

In fiecare an, la nivel national, sunt diagnosticate cu cancer mamar peste 6.000 de femei. Dintre acestea, 2.500 mor anual din cauza acestei afectiuni. In Europa, un nou caz de cancer mamar este descoperit la fiecare 2,5 minute, potrivit Romastru.

"Lansarea Zequipra continua seria lansarilor pe care compania Romastru le-a facut in anul 2011 pe piata de oncologie si nu numai, ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului de produse prin accesarea pietei de medicamente generice, pentru a raspunde cerintelor unei industrii farmaceutice aflate intr-o dinamica permanenta", se mai precizeaza in comunicat.

Compania a mai anuntat, la inceputul acestei luni, infiintarea unei noi divizii, dedicate domeniului cardiologic. Primele doua produse din aceasta arie vor fi aduse in Romania pana la finele anului, de la grupul Tecnimede (Portugalia).

Fondata in 1994, Romastru Trading se ocupa de distributia si marketingul produselor farmaceutice. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de peste 59 de milioane de euro si are in prezent 230 de angajati.

In 2009, compania a intrat pe piata medicamentelor generice (medicamente ale caror principii active nu mai sunt protejate de patent) prin lansarea primelor branduri in arii medicale precum oncologie, psihiatrie, neurologie.

Romastru asigura servicii de marketing, cercetare, depozitare si distributie pentru companiile Grifols, Pfizer, Bayer, Klosterfrau, Abbott Laboratories si Rottapharm.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri