Patrorom, o noua structura care ii va reprezenta pe oamenii de afaceri romani

Patru confederatii patronale din Romania, Conpirom, Patronatul Roman, Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) si UGIR-1903, au format o noua structura care isi propune sa reprezinte oamenii de afaceri romani la discutii cu autoritatile si cu institutiile financiare straine, denumita Patrorom.

Omul de afaceri Ioan Niculae va fi presedintele Uniunii Confederatiilor Patronale Independende din Romania - Patrorom, iar din conducere mai fac parte Marian Petre Milut - presedintele UNPR, Vasile Turcu- presedintele CONPIROM, Gheorghe Naghiu - presedintele Patronatului Roman, iar din partea UGIR-1903 - Marius Eugen Opran, informeaza Mediafax.

"La toate intalnirile cu Guvernul, ministerele, FMI patronatele nu au avut nimic de spus pentru ca nu reprezentau o voce comuna. Cresterea economica din al treilea trimestru s-a datorat exclusiv agriculturii, fara ca Guvernul sa aiba vreun merit. Criza se adanceste dramatic in trimestrul al treilea si in primul semestru din 2012, iar din cauza cresterii preturilor la utilitati industria nu va mai putea sustine economia. Din acest motiv ne-am decis sa facem aceasta organizatie pentru a veni cu propuneri concrete de iesire din criza", a declarat, intr-o conferinta de presa, Niculae.

Potrivit datelor celor patru confederatii, noua structura reuneste 62% din forta de munca activa din Romania, iar cifra de afaceri a firmelor membre cumuleaza 65% din PIB.

In Romania exista 13 patronate - ARACO, CNIPMMR, CNPR, CPISC, CoNPR, UGIR, PNR, Concordia si UNCPR, unite sub umbrela Aliantei Confederatiei Patronale din Romania (ACPR), respectiv Conpirom, Ugir 1903, UNPR si Patronatul Roman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri