Presedintele Consiliului Economic si Social, Florian Costache, a declarat dupa discutiile de la Ministerul Muncii ca reprezentantii patronatelor au facut doua propuneri ministrului Muncii pentru sustinerea economiei, informeaza Mediafax.

Cele doua propuneri se refera la introducerea unui salariu minim pe ora care sa inlocuiasca salariul minim pe economie si a carui valoare ar fi in prezent la aproximativ patru lei si introducerea unor prime cuprinse intre 100 si 300 de lei care sa fie acordate salariatilor din privat ce au venituri sub 1.000 de lei, pentru a creste puterea de cumparare a acestora. Patronatele au precizat ca pentru aceasta prima urma ca angajatorul sa plateasca doar CAS.

Vicepresedintele Consiliului Economic si Social Dragos Mihalache a explicat ca salariul minim pe ora va fi o un indicator de referinta si va da posibilitatea salariatilor sa lucreze pentru mai multi angajatori.

Citeste si:

Presedintele Federatiei Patronale Concordia, Dan Gheorghiu, a adaugat ca noul ministru al Muncii urmeaza sa ia o decizie si in legatura cu numirea reprezentantilor societatii civile in Consiliul Economic si Social, aceasta trebuind sa fie validata si de catre premier.

Reprezentantii confederatiilor patronale au precizat ca ei au spus ministrului Sulfina Barbu ca-i acorda tot sprijinul in functia pe care aceasta o are intr-unul dintre ministerele "cele mai grele".

Discutiile de la Ministerul Muncii continua cu reprezentantii confederatiilor sindicale.