Aproximativ 80.000 de proprietari, din totalul celor peste 500.000 care isi vor inlocui ferestrele in acest an, vor opta pentru ferestre termoizolante cu sticla multifunctionala, numarul acestora fiind cu peste 50% mai mare decat anul trecut, potrivit statisticilor realizate de catre Saint-Gobain Glass Romania.
„Numarul de proprietari care isi monteaza astfel de ferestre va continua sa creasca, pe masura ce tot mai multi vor afla ce beneficii pot obtine. Estimam ca in urmatorii 3-4 ani vom inregistra un ritm anual de crestere in randul celor care opteaza pentru aceste sisteme de peste 30%, astfel incat in 2015 sa atingem un raport de 1 din 2 cumparatori de ferestre din Romania, similar cu cel din tarile Europei de Vest ”, a adaugat Cosmin Popescu.

La aceasta data, peste 50% din productia de sticla multifunctionala a Saint-Gobain Glass Romania fabricata la situl industrial din Calarasi este destinata consumului intern, restul fiind exportata catre alte state din Europa. Nivelul productiei de sticla multifunctionala la Calarasi este in crestere in fiecare luna pentru a sustine evolutia pozitiva a cererii, capacitatea existenta totala de productie a sticlelor speciale depasind 10 milioane de metri patrati.

Printre cele mai comercializate ferestre cu sticla multifunctionala pe piata locala se numara cele cu control solar, cele antiefractie sau cu protectie fonica.

„Anul acesta vedem o crestere semnificativa a numarului de proprietari care au optat pentru ferestre termoizolante cu sticla multifunctionala. Clientii sunt din ce in ce mai receptivi la ideea ca sticla de la ferestre le poate pastra o temperatura constanta in apartamente, indiferent de anotimp, prin retinerea caldurii din interior pe timp de iarna si respingerea radiatiilor solare in timpul verii. Si micsorarea nivelului de zgomot din exterior si protectia antiefractie sunt criterii tot mai cerute de clientii din Romania pentru noile ferestre”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, producatorii si comerciantii de ferestre promoveaza tot mai mult beneficiile sticlelor speciale, peste 80% dintre acestia avand in oferta ferestre cu sticla ce ofera confort termic in toate anotimpurile, confort fonic sau siguranta crescuta.

Ferestrele termoizolante cu control solar reduc consumul de energie cu pana la 60% comparativ cu cele clasice, fapt care genereaza economii la plata utilitatilor de peste 2.000 de lei anual, potrivit calculelor companiei. In acelasi timp, pretul ferestrelor termoizolante cu sticla multifunctionala este cu doar cativa euro mai mare pe metru patrat, comparativ cu pretul celor clasice, diferenta majora fiind data de proprietatile noilor tipuri de sticla, care asigura un confort sporit, indiferent de anotimp.

Saint-Gobain Glass are o traditie de peste 340 de ani in cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat in productia de materiale de constructii, fiind principalul producator de sticla din Europa si cel de-al doilea producator la nivel mondial, cu vanzari de peste 5,4 miliarde de euro in 2010.

Compania a intrat pe piata din Romania inca din anul 2005, dar a inceput productia de sticla in anul 2007, odata cu finalizarea fabricii de sticla de la Calarasi, investitie initiala care s-a ridicat la peste 130 de milioane de euro. Fabrica din Romania, unde lucreaza in jur de 250 de angajati, reprezinta unul din principalele centre de productie ale grupului din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri