Martin Schuldt, director general al Cargill Romania, subsidiara a gigantului american cu activitati in sectorul agricol, a apreciat ca Romania are un potential grozav pentru a produce cereale esentiale precum porumbul si graul.
"Romania ar trebui sa produca volume suficiente pentru consumul propriu", a spus Schuldt, adaugand ca productia interna poate sa contribuie la asigurarea securitatii alimentare a altor regiuni.

La randul sau, Andreas Rickmers, seful diviziei Cargill de cereale si seminte oleaginoase pentru Europa, a precizat ca Romania ar trebui sa fie "un furnizor de surplus de elemente-cheie de nutritie - de porumb si grau".

Cargill a inaugurat, saptamana aceasta, un siloz de depozitare a cerealelor in zona industriala de pe malul Dunarii, in Drobeta Turnu Severin.

Silozul a fost achizitionat de Cargill in urma cu sapte luni, acesta aflandu-se in stare de conservare din 1999. In primele trei saptamani de la demararea operatiunilor, silozul a pus in miscare 15.000 tone de cereale.

Capacitate totala de stocare a silozului, de 44.000 de tone, va creste cu 8% capacitatea bazei de silozuri Cargill, potrivit informatiilor furnizate de companie. Silozul va permite Cargill sa achizitioneze si sa depoziteze cerealele produse de fermierii din Mehedinti si judetele vecine precum Dolj, Caras-Severin si Timis.

Pentru moment, oficialii Cargill nu au dezvaluit investitia aferenta redeschiderii silozului.

Cargill este prezenta pe piata romaneasca din 1996 si are in prezent 22 de unitati in toata tara.

In prezent, compania are 750 de angajati in Romania. Prin deschiderea noului siloz s-au creat 20 de noi locuri de munca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri