"Am cheltuit circa 2,5 miliarde de dolari pentru modernizari pana acum si aproximativ inca 2 miliarde pe achizitii pentru extinderea afacerilor", a declarat, intr-un interviu pentru Bloomberg, miliardarul Dmitri Pumpianski, proprietarul TMK. Grupul vrea sa investesca anual 300 de milioane de dolari pana in 2020 pentru a-si mentine activele si pentru a dezvolta noi produse, a spus el.

Grupul detine in Romania combinatele TMK-Resita si TMK-Artrom.

Noul plan coincide cu incheierea programului de investitii pe sase ani, in valoare de 2,5 miliarde de dolari, al TMK si urmeaza unei majorari de patru ori a profitului in pima jumatate a anului. TMK si competitorii europeni investesc in produse mai avansate, deoarece companiile de petrol si gaze exploreaza in regiuni izolate si la adancimi mai mari pentru a compensa declinul resurselor.

TMK trebuie sa continue sa investeasca pentru a ramane un "lider in industrie", pentru a-si creste profiturile si valoarea de piata, concomitent cu extinderea pe segmentul tevilor de "calitate ridicata", a spus Pumpianski.

Citeste si:

Grupul rus, cu fabrici in Rusia, Romania, Kazahstan si America de Nord, va aloca 25-30% din investitiile anuale operatiunilor din SUA.
In 2008, TMK a cumparat, pentru 1,2 miliarde de dolari, 10 fabrici detinute initial de Ipsco. TMK Ipsco este in prezent al treilea mare producator din SUA si are printre clienti giganti ai industriei petroliere, precum Exxon Mobil sau Royal Dutch Shell, a adaugat el.