Compania suedeza Medicover a deschis, saptamana aceasta, un nou centru medical in apropiere de spitalul Colentina, in urma unei investitii de jumatate de milion de euro.

"Lansarea Centrului de Diagnostic Avansat face parte din strategia de dezvoltare a grupului Medicover pe piata serviciilor medicale private din Romania", a declarat Catalina Balan (foto), directorul executiv al companiei.

Noua unitate medicala se afla pe strada Dr. Calistrat Grozovici (sector 2) si ofera, printre altele, servicii din sfera cardiologiei, dermatologiei, endocrinologiei, medicinei interne, psihiatriei, urologiei, ostreticii si ginecologiei, ortopediei.

Din investitia totala, 350.000 de euro au fost cheltuiti pentru cumpararea echipamentelor, printre care se numara ecograful cu sonda, ecograful specializat pentru ginecologie si aparatele pentru dermatologie si mici interventii chirurgicale ORL.

In cadrul centrului medical lucreaza 30 de medici si 15 asistente. In perioada urmatoare, alti 20 de medici vor fi recrutati, a mai precizat Balan.

Compania are pentru acest an un buget total de investitii de 22-23 de milioane de euro. Cea mai mare parte, si anume 20 de milioane de euro, va fi absorbita de construirea unui spital cu o capacitate de 75 de paturi in nordul capitalei.

Spitalul va fi deschis pana la finele anului, potrivit directorului executiv al Medicover. In cadrul lui, vor lucra circa 100 de medici, care vor acoperi toate specialitatile medicale si chirurgicale.

"Vom mai deschide clinici pana la finele anului, in Bucuresti si in restul tarii", a aratat Balan, fara sa precizeze numarul acestora.

Furnizorul de servicii medicale mai are in plan deschiderea unui spital de mari dimensiuni, cu o capacitate de 150-200 de paturi in zona Pipera. Investitia a fost estimata la momentul respectiv la 50 de milioane de euro. In prezent, proiectul acestei unitati spitalicesti este in stand-by, evolutia lui depinzand de modul in care se va derula reforma sistemului sanitar.

Reteaua Medicover este alcatuita din 11 clinici, dintre care patru in Bucuresti. Restul se afla la Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov.

Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele retelei de laboratoare de analize medicale Synevo, potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri