Companiile private vor putea asigura in urmatorii patru ani serviciile medicale pentru intreaga populatie din clasa medie si superioara a societatii din principalele orase, daca se continua ritmul investitional din ultimii patru ani, apreciaza Sergiu Negut, director general adjunct la Regina Maria.
"Daca extrapolam ultimii patru ani si se pastreaza ritmul investitional, probabil ca in patru ani vom fi in stare sa deservim toata clasa medie si peste medie din Bucuresti si principalele orase din tara", a spus reprezentantul retelei private de sanatate la un seminar organizat de Coface, scrie Mediafax.

Avantul investitional de pe aceasta piata din ultimii patru ani este explicat de Negut prin existenta unui deficit de finantare pe partea sistemului public de sanatate, iar continuarea acestei cresteri exponentiale este sustinuta si de nevoia de a asigura un mediu cat mai profesional si atractiv pentru cadrele medicale, principala resursa si din ce in ce mai deficitara.

"Toata piata de servicii medicale private acumuleaza investitii in aparatura, in tehnologie si pregatire la cel mai inalt nivel. Resursa cea mai importanta este resursa umana si diferentiatorul, cand vrei sa atragi un medic, este categoric tehnologia. Trebuie sa punem la dispozitie experienta medicala, tehnologia si din cauza asta exista aceasta cursa a investitiilor", a spus Negut.

Directorul la Regina Maria nu exclude riscul unei bule investitionale, un risc mai ridicat fiind in Bucuresti.

"Bineinteles ca poate sa fie o bula. Exista o tendinta de supraglomerare, in special in Bucuresti, care nu raspunde nici cererii, dar nici nu are masa critica de profesionisti, adica nu exista medici suficienti pentru cate unitati se dezvolta. (...) Cel mai important este sa tinem medicii valorosi, ceea ce presupune inclusiv implicarea in cercetare, in publicarea de articole", a continuat Negut.

El a reiterat estimarea potrivit careia piata serviciilor medicale private va atinge in acest an 500 milioane de euro, adica putin peste 10% din totalul serviciilor medicale.

Directorul Regina Maria a evidentiat diferenta "uriasa" dintre urban si rural, dar si diferenta dintre Bucuresti si celelalte orase universitare, pe de o parte, si alte orase din tara.

"Comparativ cu alte tari suntem undeva la jumatate de drum. Penetrarea medicinei private in alte state este foarte diferita. Exista tari cu 10%, ca in Romania, si altele cu 70%. In celelalte tari insa, spre deosebire de Romania, in rambursarea serviciilor medicale este total indiferent cine este prestatorul, care este forma de proprietate", a mai spus Negut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri