Centrul ING asigura de anul trecut o parte din operatiunile companiilor de asigurari ale grupului din regiune.

In cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor Nokia, 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Angajatii au primit dupa sedinta cu conducerea companiei o hartie in care sunt anuntati ca fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar ei sa fie platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajatii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat dupa finalizarea consultarilor cu sindicatul.

Citeste si:

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Clujul se numara printre oazele de prosperitate din Romania. In acest judet salariile medii nete - de 1.506 lei - sunt printre cele mai mari din tara, iar angajatorii le-au majorat, in ultimul an cu 3%.