Producatorii de medicamente Terapia Ranbaxy si Actavis au lansat recent pe piata romaneasca doua medicamente care folosesc drept substanta activa olanzapina si care sunt utilizate in tratamentul schizofreniei (boala psihotica) si al tulburarilor bipolare.
Ambele produse - Olanzapina Terapia si Olanzapina Actavis - sunt medicamente generice (medicamente ale caror principii active nu mai sunt protejate de patent) si se afla pe lista C1 de compensare, costurilor lor fiind suportate, integral, de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"Prin expirarea patentului, olanzapina dobandeste un atu in plus: pretul competitiv. Introducerea variantei generice permite realizarea de importante economii pe o piata de peste 27 de milioane de euro", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Terapia Ranbaxy.

Valoarea de 27 de milioane de euro se refera la cea a pietei de olanzapina in 2010. In tratamentul schizofreniei sunt folosite si alte substante in afara de olanzapina.

Olanzapina Actavis este eficienta in cazul schizofreniei si al altor stari psihotice in care sunt prezente simptomele pozitive si/sau negative; de asemenea, are efect si asupra dispozitiei si a simptomelor afective si cognitive, potrivit companiei producatoare.

Inainte de "genericizarea" olanzapinei, aceasta era comercializata de producatorul american Eli Lilly sub numele comercial Zyprexa. Pana acum, 11 companii farmaceutice si-au manifestat interesul sa lanseze propriile variante generice ale olanzapinei in Romania, potrivit unor informatii din piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri