"Consiliul de Administratie, in sedinta din 29 septembrie, a aprobat reducerea temporara, in luna octombrie, a activitatii la nivelul Oltchim, fara incetarea raporturilor de munca", se arata intr-un comunicat trimis, vineri, 30 septembrie, Bursei de Valori (BVB) de catre combinatul chimic.

Oltchim are 3.454 angajati.

In luna septembrie o treime din angajatii combinatului au fost in somaj tehnic, dupa ce in august Oltchim si-a redus activitatea la 30% din capacitate si a trimis un procent similar de salariati in somaj tehnic.

In perioada de somaj tehnic salariatii primesc o indemnizatie de 80% din salariul de baza, corespunzator locului de munca ocupat, se precizeaza in comunicat.

Citeste si:

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au fost tranzactionate vineri la BVB la pretul de 0,771 lei pe unitate, in scadere cu 10,35%. Combinatul chimic are o capitalizare de 264,6 milioane lei (60,78 milioane euro).