Ursus Breweries, unul dintre cei mai importanti producatori de bere de pe piata locala, va avea incepand cu luna noiembrie un nou presedinte, dupa ce Gary Whitlie a anuntat ca se retrage din activitatea profesionala dupa 27 de ani.
Cu o experienta de 27 de ani in cadrul grupului SABMiller, Gary Whitlie a preluat sefia Ursus Breweries in luna iunie 2010, dupa ce Stephan Maria Weber a renuntat la aceasta functie din motive personale.

Doua dintre proiectele importante la care a participat in timpul mandatului sau au fost inchiderea fabricii de bere din Cluj-Napoca, infiintata in anul 1878, si deschiderea in aceeasi locatie a unei mini-berarii , un proiect unic in cadrul SABMiller.

Dupa ce in anul financiar 2009-2010 compania a raportat o scadere a vanzarilor de 13%, trendul a continuat si in perioada 2010-2011 cand Ursus Breweries a afisat o contractie de 8% a volumului de vanzari.

Nici primele trei luni ale acestui an nu au marcat o schimbare, vanzarile continuand sa scada cu 3% in primul trimestru fiscal (aprilie-iunie) pe fondul evolutiei pietei si a masurilor de austeritate luate de autoritati.

”Provocarea de a lucra pe o piata atat de competitiva cum este piata berii din Romania mi-a oferit numeroase satisfactii dar si oportunitatea de a ma implica in proiecte importante. Am avut privilegiul de a lucra cu marci de bere puternice si autentic romanesti”, a declarat Gary Whitlie. [Cititi si Romanii stiu ce brand vor consuma cand intra intr-un bar. Englezii comanda simplu ‘o bere’]

De la 1 noiembrie conducerea Ursus Breweries va fi asigurata de Andrew Highcock. Acesta a detinut timp de doi ani pozitia de director general al Pivovary Topvar, compania locala parte din grupul SABMiller in Slovacia.

Inainte de a face parte din echipa SABMiller, Andrew Highcock a detinut diferite functii de conducere cum ar fi cea de presedinte pentru Canada si director general pe Europa de Sud-Est a Maxxium Worldwide (companie internationala de bauturi spirtoase cu marci precum Absolut Vodka sau Remy Martin). In trecut, el a lucrat si pentru Diageo in Franta, Marea Britanie si Europa Centrala, ocupand diferite pozitii in departamentele de vanzari, marketing si management general.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar, Pilsner Urquell si Miller.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri