Ministerul Transporturilor va aplica firmelor care modernizeaza linia de cale ferata Constanta-Brasov penalitati de 65 de milioane de euro, pentru intarzierea lucrarilor, a declarat ministrul de resort, Anca Boagiu.
"Intarzierile nejustificate vor fi penalizate. Colegii mei au calculat penalitati de 65 milioane euro si le-au trimis notificarile. Nu vreau sa am corectii de un miliard de euro, pentru ca aceste contracte sunt pe fonduri ISPA, doar pentru ca unii nu vor sa munceasca", a afirmat Boagiu, citata de Mediafax.

Ea nu a nominalizat firmele care urmeaza sa fie penalizate.

Boagiu a adaugat ca vrea ca pana la finele anului companiile feroviare de stat sa absoarba 2,3 miliarde de euro din fonduri europene, reprezentand intreaga suma alocata Romaniei pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din cadrul POS-T 2007-2013.

"Cei 2,3 miliarde de euro alocati pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare, multumesc lui Dumnezeu si colegilor mei, sunt pe cale de a fi contractati pana la sfarsitul anului", a spus ministrul.

In luna iunie Boagiu a declarat ca pentru intarzieri la modernizarea tronsonului feroviar Campina-Predeal, de pe linia Brasov-Bucuresti, compania austriaca Porr va fi amendata cu 24 milioane euro.

Ea a anuntat atunci ca durata unei calatorii cu trenul de la Bucuresti la Predeal va fi scurtata la doua ore, dupa ce lucrarile pe tronsonul Campina-Predeal vor fi finalizate, in noiembrie, cu o intarziere de peste un an.

In ceea ce priveste reabilitarea liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta, lucrarile au inceput in 2006 si nu au fost finalizate pana in prezent, desi termenul initial era anul 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri