Directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall, va parasi conducerea unitatii, urmand sa fie inlocuit de Eric Remisz, care pana in prezent nu a mai lucrat in cadrul grupului controlat de omul de afaceri indian Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal Galati anunta ca Thierry Le Gall va parasi Combinatul de la Galati si va fi inlocuit de Eric Remisz, cetatean francez, care anterior a lucrat in afara grupului. Eric Remisz are o experienta manageriala in Romania, dobandita intr-o alta companie. Domnul Le Gall, care va parasi combinatul si din motive personale, isi va continua activitatea in cadrul managementului Diviziei Flat Carbon Europe a ArcelorMittal", a afirmat Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati.

Le Gall declara ca dupa plecarea sa unitatea de la Galati va intra intr-o noua faza, care coincide cu repornirea Furnalului 5, investitie de peste 80 de milioane de euro.

"Combinatul se va concentra in continuare atat pe Programul de Transformare, cat si pe imbunatatirea performantelor tehnice, orientari care vor ramane neschimbate", a aratat Le Gall.

Thierry Le Gall a venit la conducerea combinatului de la Galati in 2009, inlocuindu-l pe Augustine Kochuparampil, dupa ce fusese luata decizia inchiderii definitive a Uzinei Cocso-Chimice de pe platforma siderurgica galateana. Imediat dupa venirea sa, Le Gall a recunoscut ca la Galati au fost facute unele investitii considerate a fi paguboase.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania patru combinate siderurgice, la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri