Profi vrea pe bursa din Varsovia

Retailerul Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors, intentioneaza sa deschida anul viitor peste 25 de magazine, reteaua avand in prezent 102 magazine, si ia in calcul pentru urmatorii ani listarea la bursa din Varsovia, a declarat directorul general al companiei, Pawel Musial.

"Anul trecut am deschis 15 magazine, iar in acest an ne-am propus 20, dar vom deschide 25. Anul viitor vom deschide mai multe", a declarat Musial la o intalnire cu presa, fara sa precizeze numarul noilor unitati.

El a precizat ca investitiile intr-un magazin sunt, in medie, de cateva sute de mii de euro, potrivit Mediafax.

Musial crede ca nivelul chiriilor de pe piata de retail romaneasca este prea ridicat. Cu un singur magazin in proprietate, la Drobeta-Turnu Severin, retailerul ia in calcul constructia cat mai multor magazine proprii.

"Cateodata, chiriile sunt atat de mari, incat e mai profitabil sa investesti in cumpararea unei cladiri decat in inchirierea ei", crede Musial, care
conduce lantul de retail din septembrie 2010.

Referitor la un eventual exit al fondului de investitii Enterprise Investors Romania, care a achizitionat integral in 2009, de la grupul belgian Delhaize, reteaua Profi, Musial spune ca acesta nu se va intampla in urmatorii 3-5 ani. Fondul de investitii a platit pentru Profi 66,5 milioane de euro.

"Proprietarul unui fond de investitii se gandeste sa faca exit, dar daca analizam piata in momentul acesta nu exista un cumparator care poate plati atat cat e tinta de vanzare a companiei, adica de trei ori mai mult decat a platit Enterprise Investors. Nu cred ca in urmatorii 3-5 ani cineva ar putea plati aceasta suma", a afirmat directorul companiei care la momentul schimbarii actionariatului avea 67 de magazine.

El a adaugat ca un scenariu plauzibil pentru urmatorii ani ar putea fi listarea companiei la bursa din Varsovia.

Compania a avut anul trecut afaceri de 616,5 milioane de lei (147 milioane de euro), in crestere cu 25% fata de anul precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri