“ Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa isi invita clientii care au cumparat cortul pentru copii Busa sa il returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs. Compania IKEA a primit 3 sesizari cu privire la faptul ca firul metalic din care este alcatuit cadrul de sustinere al cortului BUSA s-a rupt in timpul utilizarii”, se arata intr-un comunicat.

Corturile au fost produse in Vietnam si au fost vandute in toate magazinele IKEA din lume in perioada 1-22 august 2011, in numar de 97.800 bucati.

Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la pretul de 39,99 lei si nu a primit nicio sesizare.

“Clientii care au un produs cu acest cod sunt invitati la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand de astazi, 6 octombrie 2011”, informeaza compania.

Citeste si:

Produsul a fost retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume.

“Toate componenetele produsului au fost retestate atat de laboratoarele IKEA, cat si de un laborator extern. Testele au aratat ca firul metalic nu este suficient de rezistent si poate ceda daca este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis sa retraga imediat cortul pentru copii BUSA de pe piata mondiala”, potrivit companiei.

Cortul BUSA a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea la 1 august 2011 si a fost retras de la vanzare pe 22 august, dupa prima sesizare.

Testele de siguranta, preliminare punerii in vanzare, nu au aratat niciun defect de rezistenta a firului metalic.

Compania a retras in urma cu 2 saptamani si un model de usi glisante.