Liderii de sindicat de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au avut, luni, 10 octombrie, o noua runda de discutii cu reprezentantii Nokia Romania si au dat asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, desi acestea nu sunt prevazute in contractul colectiv de munca, informeaza Mediafax.
Liderul sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca negocierile sunt de durata si se vor intinde pe tot parcursul lunii octombrie.

"Am avut o intalnire cu reprezentantii Nokia Romania, negocierile sunt de durata, nu se rezolva totul intr-o jumatate de ora. Vom mai avea intalniri pe toata durata lunii octombrie. Vreau sa dau asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, desi acestea nu sunt cuprinse in contractul colectiv de munca. Programul de acompaniament social al Nokia se va aplica si in Rominia. Cuantumul platilor compensatorii urmeaza sa fie stabilit dupa negocieri", a spus Ilcas.

Potrivit acestuia, sindicalistii de la Jucu asteapta sa primeasca din partea colegilor lor din Bochum informatii privind negocierile purtate cu reprezentantii Nokia dupa inchiderea fabricii din Germania.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Liderii celor doua sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcas si Cristian Copil, au inceput, saptamana trecuta, negocieri cu conducerea Nokia Romania privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajatilor ce urmeaza sa fie disponibilizati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri