Magazinul Lidl din cartierul Titan a fost luat cu asalt inca de la primele ore ale diminetii cand zeci de persoane asteptau cu nerabdare deschiderea oficiala. Majoritatea pensionari, oamenii s-au strans pentru a-si cumpara cele necesare si nu numai.
Lantul de magazine Lidl a inaugurat pe 10 octombrie 11 noi magazine in intreaga tara. Capitala dispune de inca doua spatii de cumparaturi amplasate pe strada Moinesti din sectorul 6 si Liviu Rebreanu din sectorul 3.

Cu mic cu mare, de la tineri la pensionari lumea astepta cu nerabdare deschiderea magazinului care afisa promotii la o gama foarte larga de produse. Ora 8:00 si portile magazinului s-au deschis. Zeci de oameni s-au grabit sa prinda promotiile in limita stocului disponibil. Ei stiau inca din urma cu cateva zile ce vor putea gasi in noul magazin asa ca nu au stat mult pe ganduri.

In cosul de cumparaturi al oamenilor se regaseau de la produse de zi cu zi pana la sofisticate aparate de uz casnic. Aflate la promotie, cupotarele cu microunde, prajitoarele de paine si multe alte aparate electronice s-au epuizat inca de la ora 9.

Ajutati de copii, frati si de prieteni, oamenii cumparau cate 2-3 cuptoare cu microunde: “Sa aiba si familia; ii dau lu frate-meu, lu fiica-mea, sa aiba”, sustinea unul din primii cumparatori.

De departe punctul de interes al clientilor a fost sectorul electronicelor si electrocasnicelor intrucat “ofertele magazinului erau foarte accesibile”, era de parere un alt client. Un prajitor de paine costa 19 lei, un cuptor cu microunde 99 lei, iar un aparat de feliat costa tot 99 lei.

Toasterul de paine, tigaile si prelungitoarele completau cosul oamenilor veniti in numar foarte mare inca de la primele ore ale diminetii.

Nici fructele sau alimentele din carne nu au ramas pe rafturi. Raportul, sustine seful magazinului, este egal. “S-au vandut foarte bine electronicele si electrocasnicele, desi multi spuneau ca nu se mai cumpara. Si alimentele au mers foarte bine inca din primele ore de la deschidere. Dorim sa venim in sprijinul clientilor nostri cu produse 80% marca proprie destinate consumului cat si intrebuintarii”, a declarat Liliana Lupei, sef magazin.

Cati bani au lasat primii cumparatori in magazin

Insa dupa atatea cumparaturi vine si momentul cand produsele trebuie platite. Oamenii veniti special pentru promotii au cheltuit intre 100-250 lei pentru cumparaturi. Putini au fost insa curiosii care au plecat fara sa cumpere macar un produs.

Cei mai multi clienti sustin ca vor reveni la cumparaturi intrucat “locuiesc in apropierea magazinului si le este mult mai comod sa-si umple astfel cosul”.

In prezent, Lidl detine o retea de 118 magazine, dintre care 107 sunt fostele Plus Discount, preluate la inceputul anului 2010. In plus, retailerul are alte 17 magazine in proces avansat de constructie.

Unitatile deschise pe 10 octombrie sunt amplasate in Bucuresti (2), Campulung, Dragasani, Focsani, Giurgiu, Pitesti, Selimbar (Sibiu), Timisoara, Turda si Zalau. Lidl este parte a grupului Lidl & Schwarz (Germania), care opereaza in Romania si reteaua de hipermarketuri de discount Kaufland.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri