In cadrul investigatiei pe piata painii si pe pietele conexe acesteia, in anul 2008, Consiliul Concurentei a sanctionat societatea TCE 3 Brazi SRL cu amenda in valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz in care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenta efectuarea inspectiei inopinate.

TCE 3 Brazi a contestat in instanta actul de sanctionare, dar atat Judecatoria Piatra Neamt, cat si Tribunalul Prahova, prin hotarare irevocabila, au constatat legalitatea si temeinicia acestuia, respingand pe fond plangerea societatii, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de CC.

Inspectia inopinata reprezinta cel mai important instrument de investigatie al autoritatii de concureta, datorita eficientei sale in obtinerea probelor asupra savarsirii de practici anticoncurentiale.

Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi intre 0,1% si 1% din cifra de afaceri totala realizata de societate, in anul anterior sanctionarii.