Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou presedinte, in persoana lui Regis Lhomme, director general al Amgen Romania.
Regis Lhomme (foto) il inlocuieste astfel pe Franz Zinsberger, director general al companiei farmaceutice Boehringer Ingelheim. Zinsberger a fost desemnat la sefia ARPIM in aprilie anul acesta.

"Credem ca parteneriatul cu autoritatile romane este esential pentru dezvoltarea de durata a sistemului si pentru recuperarea decalajelor de tratament dintre pacientii romani si pacientii europeni. Cu expertiza pe care o avem prin membrii nostri putem contribui la identificarea de solutii eficiente pentru toate aceste provocari", a declarat Lhomme.

Regis Lhomme a preluat conducerea filialei romanesti a companiei de biotehnologie Amgen in octombrie 2009. Intre 2000 si 2009, Lhomme a condus compania farma Pfizer Romania si Rusia.

"Anterior, a supervizat deschiderea filialei Smith Kline Beecham in Romania. Activitatea sa in domeniul farmaceutic a inceput in cadrul companiei Merck Sharp & Dohme Franta, unde timp de 8 ani a lucrat in departamentul de cercetare si dezvoltare", se precizeaza intr-un comunicat transmis de asociatie.

In cadrul alegerilor din data de 29 septembrie, Efthymios Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson, a preluat functia de vicepresedinte ARPIM, iar Mihai Briciu - director general Novo Nordisk si Luca Visini - director general Eli Lilly, au preluat functiile de membri ai boardului.

Din componenta boardului ARPIM mai fac parte Radu Rasinar, vicepresedinte - director general AstraZeneca, Luana Ionascu, membru - director general Ipsen si Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline.

ARPIM reprezinta interesele a 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna peste 70% din valoarea pietei farmaceutice romanesti, potrivit estimarilor asociatiei.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbott Products, Alcon Pharmaceuticals, Amgen, Angelini, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer – Schering, Berlin Chemie-Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron Ro, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly Romania, GlaxoSmithKline, Ipsen Pharma, Johnson & Johnson, Leo Pharma, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Mundipharma Medical, Novartis Pharma Services, Novo Nordisk Farma, Pfizer Romania, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Torrex-Chiesi Romania, UCB Romania, Vifor Intl.

Citeste un interviu cu Franz Zinsberger: Piata farma s-ar fi prabusit daca producatorii nu sustineau termene de plata lungi
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri