Noul laborator Romgermed se intinde pe o suprafata de peste 500 metri patrati, este dotat cu aparatura performanta si efectueaza teste din domeniul biochimie, hematologie, imunologie, serologie, microbiologie si citologie cervico-vaginala. Personalul medical este format din 45 de medici specialisti, biologi, chimisti si biochimisti si asistenti medicali.

"Avem posibilitatea executarii analizelor pentru un numar de aproximativ 1.000 de pacienti/zi si la solicitari in regim de urgenta eliberam rezultatele in maxim 45 de minute", a declarat, intr-un comunicat, Ciprian Nicoara, director divizia Laboratoare a Romgermed.

Pana la finele anului, compania vrea sa deschida inca doua laboratoare, fara sa precizeze insa locatia.

Citeste si:

In iulie, directorul de dezvoltare al grupului, Marius Manoiu, declara pentru Mediafax ca Romgermed a inceput lucrarile la un spital multidisciplinar in Bucuresti, cu 150 - 250 de paturi, pentru care va investi 20 milioane euro. Manoiu a adaugat ca unitatea, situata pe Calea Plevnei, va fi finalizata la sfarsitul anului 2012.

Romgermed estima la inceputul anului o cifra de afaceri in crestere cu 40% fata de 2010, cand a rulat 14 milioane de euro, pe fondul extinderii retelei de laboratoare si deschiderii de centre de imagistica si dializa.

Grupul Romgermed este controlat in proportie de 95% de Dorian Sam Schwartz, iar restul de 5% este detinut de Filip Florin Schwartz