Compania RCS&RDS a acuzat astazi Romtelecom de abuz, in urma deciziei operatorului national de telefonie de a de a intrerupe capacitatile de interconectare cu reteaua RDS.Tel in perioada 11.02 – 13.02 2006.

In aceasta perioada abonatii RDS.Tel nu au putut sa efectueze apeluri telefonice catre reteaua Romtelecom, respectiv sa primeasca, fiind astfel afectati peste 150.000 de abonati ai operatorului privat.

“Consideram ca aceasta actiune abuziva a Romtelecom reprezinta nu numai o incalcare grava a contractului de interconectare incheiat cu compania noastra, ci si o nerespectare majora a obligatiilor asumate in cadrul procesului de liberalizare a telefoniei fixe in Romania si facem pe aceasta cale un apel catre autoritatile competente sa ia masurile necesare, pentru ca acest abuz sa inceteze”, se arata intr-un comunicat al RCS&RDS.

Romtelecom este principalul jucator de pe piata telefoniei fixe, cu 4,3 milioane de clienti, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii. Cu toate acestea, cresterea concurentei pe piata si ofertele tot mai tentante ale diferitilor operatori privati, au dus la o scadere de peste 30 000 de abonati ai retelei Romatelecom in ultimele sase luni.