Fondul polonez de investitii Enterprise Investors a anuntat o investitie de 10 milioane de euro pentru accelerarea expansiunii retelei de magazine Profi. In urmatorii ani, investitia totala a fondului de investitii in lantul Profi se poate ridica la 100 milioane euro.
Planurile de dezvoltare ale Profi includ deschiderea a inca 6 magazine pana la sfarsitul anului 2011 si a cel putin 25 de magazine noi in anul 2012, potrivit unui comunicat de presa emis de fondul de investitii.

Pe langa dezvoltarea magazinelor in formatul existent, Profi vizeaza si implementarea unui nou concept de magazin, cu o suprafata cuprinsa intre 300 si 500 metri patrati, in orase sub 20.000 de locuitori. Investitia totala a PEF VI in Profi se poate ridica la 100 milioane euro in urmatorii ani.

"Dupa preluarea Profi de catre fondul nostru, am testat si am imbunatatit formatul magazinelor si am intarit echipa de management. (...) Profi este in forma buna si ca este gata sa-si accelereze dezvoltarea. Dorim ca Profi sa deschida mai multe magazine in fiecare an, fie prin preluarea unor lanturi independente mai mici, fie prin construirea si dezvoltarea magazinelor proprii", a declarat Cristian Nacu (foto), partner la Enterprise Investors si membru al consiliului de administratie al Profi.

Profi Rom Food opereaza in prezent 101 magazine in 67 orase. Din martie 2010, cand EI a preluat pachetul de control, Profi a deschis 37 de noi magazine, din care 19 inaugurate in acest an. Dupa achizitie, magazinele au fost reorganizate, la fel si gama de produse.

Pana in prezent, investitia in magazinele noi si in restructurarea magazinelor existente a fost de aproximativ 20 milioane de euro, finantata din surse proprii.

Vanzarile in 2010 au fost de 725 milioane de lei (in jur de 180 millioane de euro), mai mari cu 21% decat in 2009.

In pofida situatiei dificile a pietei de retail din Romania, care, potrivit Institutului National de Statistica, a pierdut 6% in primele 6 luni ale anului 2011 fata de aceeasi perioada a anului 2010, vanzarile Profi au inregistrat un avans de 35% in aceeasi perioada. In ultimul an, compania Profi a creat peste 1.000 de locuri de munca, ajungand in acest moment la 2.800 de angajati.

"Pana la sfarsitul acestui an, vom avea in jur de 107 magazine, vom deschide cel putin inca 25 anul viitor si inca si mai multe in 2013", a spus Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Enterprise Investors (EI) este una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. EI a strans pana in prezent sase fonduri de private equity si unul de venture capital, cu un capital total ce depaseste 1,7 miliarde euro. Pana in prezent, EI a investit 1,4 miliarde euro in 122 de companii si a vandut participatiile din 94 de investitii, realizand venituri ce depasesc 1,7 miliarde euro.

Enterprise Investors are o experienta vasta in retail, cu 332 milioane euro investite si angajate pana in prezent in companii din acest sector in Europa Centrala si de Est. Intre 2005 si 2007, PEF V, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a detinut 100% din Artima, cel mai mare lant independent de supermarketuri din Romania din acea perioada. In urma vanzarii Artima, EI si-a multiplicat de peste 3 ori investitia initiala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri