Fabrica de la Ploiesti ar fi prima unitate de productie a Honeywell in Europa echipata complet cu linii de productie folosind tehnologie de ultima ora Hot Press, potrivit unui comunicat al Honeywell. Tehnologia Hot Press asigura o calitate mai buna, creste eficienta energetica si timpul de livare, reducand costul pe ansamblu al productiei.

"Noua fabrica din Romania ar permite Honeywell sa opereze mai aproape de capacitatile de productie din Europa de Est ale clientilor grupului, concomitent cu investitii in solutiile considerate cele mai bune pentru productia de placute de frana", a declarat Rainer Bostel, sef de divizie la Honeywell.

Grupul este prezent in Romania prin doua fabrici, de sisteme electronice de siguranta vietii si securitate la Lugoj, respectiv de turbosuflante la Bucuresti, dar si cu o reprezentanta de vanzari. Operatiunile din Romania ale Honeywell includ aproximativ 1.300 de angajati in cadrul diviziilor Automatizare si Control si Sisteme de Transport.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activitati in domenii precum industria aerospatiala si aparare, auto, energie, sectorul chimica sau cel petrolier.