Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25% si de bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Perioada de executie a lucrarilor este de un an si cinci luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de doi ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Lucrarile vor consta in demolarea si reconstructia portiunii centrale a corpului A, consolidarea cladirii de calatori, recompartimentarea spatiilor cladirii de calatori, refacerea finisajelor interioare si exterioare, refacerea peroanelor, copertinelor, trecerilor la nivel, refacerea dispozitivului de linii, modernizarea instalatiilor sanitare, electrice, termice si de telecomunicatii si sistematizarea pietei garii.

Arcada Company Galati este controlata de doua persoane fizice, Spiru Mantu si Mihai Huma, fiecare cu 44% din actiuni, Leonhard Wiess Ro este o filiala a unei companiei germane cu acelasi nume specializata in constructia de cai ferate, iar ISAFT Litoral este o firma din Constanta detinuta de Nicolae Cernisov.