"Lucram la competitia pentru alegerea firmei de arhitectura si speram ca pana la sfarsitul anului sa finalizam procesul de selectare. Dupa aceasta faza o sa vedem care sunt pasii urmatori. Vom stabili ce suprafata vom construi, care sunt proportiile celor trei componente, rezidential, birouri si retail. Este un proiect mare, iar pregatirea necesita mult timp, nu pot sa estimez cand vom incepe constructia", a declarat Antoniu Panait, managing director Interprime Properties.

El a aratat ca activitatea Interprime Properties se va concentra pe acest proiect, care va fi inceput cat mai repede.

Interprime Properties a cumparat anul trecut platforma Timpuri Noi, de pe Splaiul Unirii, cu o suprafata de 51.000 de metri patrati, pentru care a platit 34,6 milioane de euro. Compania este o subsidiara a Inter IKEA Center Group, responsabila de realizarea unor proiecte imobiliare independente de activitatea cu mobilier.

Grupul suedez IKEA, controlat de miliardarul Ingvar Kamprad, detine un singur magazin in Romania, in parcul de retail Baneasa. Grupul are peste 300 de magazine in 37 de tari, din care 268 operate direct si restul de 33 prin francize locale.