OMV Petrom si compania americana Exxon Mobil, care detin drepturi de explorare a doua perimetre petroliere in Marea Neagra, vor sapa primele sonde in aceasta iarna, iar in luna februarie a anului viitor vor avea cu certitudine informatii privind rezervele de petrol si gaze din cele doua blocuri, informeaza Mediafax.
"In februarie 2012 vor sti pe ce rezerve se bazeaza. In doua luni, vaporul inchiriat pentru aceste operatiuni va sosi in Marea Neagra", a declarat Dorin Cojocaru, director general in Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).

Presedintele ANRM, Alexandru Patruti, a precizat ca daca o singura sonda sapata de Petrom si Exxon va da rezultate, operatiunea de prospectiune poate fi considerata "un succes".

Costurile etapei de dezvoltare si productie a perimetrului petrolier Neptun din Marea Neagra vor fi cuprinse intre 3 si 10 miliarde dolari, daca faza de explorare se va incheia cu succes, a declarat la finele lunii august Ian Fischer, seful subdiarei Exxon Mobil implicata in proiect alaturi de OMV Petrom.

Saptamana trecuta, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca firmele care deruleaza lucrari de foraje si prospectiuni submarine in platoul continental romanesc al Marii Negre sa fie scutite de obligatia de a obtine autorizatie de constructie, printre companiile care vor beneficia de aceasta decizie fiind OMV Petrom, Exxon si Lukoil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri