"In februarie 2012 vor sti pe ce rezerve se bazeaza. In doua luni, vaporul inchiriat pentru aceste operatiuni va sosi in Marea Neagra", a declarat Dorin Cojocaru, director general in Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).

Presedintele ANRM, Alexandru Patruti, a precizat ca daca o singura sonda sapata de Petrom si Exxon va da rezultate, operatiunea de prospectiune poate fi considerata "un succes".

Costurile etapei de dezvoltare si productie a perimetrului petrolier Neptun din Marea Neagra vor fi cuprinse intre 3 si 10 miliarde dolari, daca faza de explorare se va incheia cu succes, a declarat la finele lunii august Ian Fischer, seful subdiarei Exxon Mobil implicata in proiect alaturi de OMV Petrom.

Saptamana trecuta, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca firmele care deruleaza lucrari de foraje si prospectiuni submarine in platoul continental romanesc al Marii Negre sa fie scutite de obligatia de a obtine autorizatie de constructie, printre companiile care vor beneficia de aceasta decizie fiind OMV Petrom, Exxon si Lukoil.