Romanii vor sa cheltuiasca mai putin pe haine

Romanii intentioneaza ca in urmatoarele sase luni sa cheltuiasca mai putin pe haine, dar nu vor sa reduca bugetul alocat pentru produsele alimentare, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Winkle, informeaza Mediafax.

Studiul, realizat in 12 tari, arata ca in Canada, Australia sau Marea Britanie majoritatea populatiei considera consultarea unui medic ca fiind prima varianta atunci cand au o problema de sanatate, in schimb doar 23% dintre romani considera medicul prima optiune.

Un procent mai mare (30%) prefera sa consulte un prieten sau o cunostinta care are simptome similare si sa foloseasca tratamente alternative.

In privinta cheltuielilor pentru urmatoarele sase luni, romanii au spus ca intentioneaza sa aloce mai putin pentru cumpararea de haine, intentie apropiata fata de cea a consumatorilor din Germania si Olanda.

In ceea ce priveste cheltuielile cu mancarea, un procent redus dintre romani intentioneaza sa isi micsoreze bugetul (14%), situatie similara cu cea din Brazilia, China, Canada sau SUA.

Doar 5% dintre germani vor sa cheltuiasca mai putin pe mancare in urmatoarele sase luni.

O trasatura comuna pentru toate cele 12 tari in care s-a realizat studiul este afirmatia "a pierde bani este ca si cum as pierde pe cineva drag".

In comparatie cu celalalte tari, un procent mai mic din populatia Romaniei considera ca serviciile si tarifele oferite de banci sunt corecte si justificate si au incredere in banca cu care lucreaza.

Cu operatiuni in Olanda, Marea Britanie si Canada, Winkle a intrat recent si pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri