Numarul de locuri de munca destinate studentilor a crescut cu 15% in 2011 fata de perioada similara de anul trecut, respectiv ianuarie-septembrie 2010. Citeste aici in ce domenii se pot angaja tinerii, potrivit statisticelor MyJob.ro.
Domeniile in care companiile cauta cei mai multi studenti sunt IT software (30% din totalul joburilor destinate studentilor), vanzari (21%), contabilitate (17%), marketing si serviciu clienti.

In schimb, studentii doresc sa se angajeze in management, vanzari, secretariat/administrativ, banci/finante si call center, conform unui top al aplicatiilor pentru locuri de munca destinate celor cu facultate in curs pentru anul 2011.

Concomitent, tot mai multi tineri isi cauta un loc de munca inca din timpul facultatii, rata de aplicatii fiind in crestere cu 25%.

Motivele pentru care tinerii isi cauta de munca sunt experienta la terminarea facultatii si un venit in plus.

Cele mai multe CV-uri inregistrate pe Myjob.ro in 2011 sunt in palierul de varsta 18-25 de ani, cu facultate sau masterat in curs. In acest context, Myjob.ro a incheiat un parteneriat cu un site dedicat studentilor, Studentie.ro.

“Prin acest parteneriat intre Myjob.ro si Studentie.ro dorim sa punem in legatura companiile interesate sa angajeze studenti pe care sa ii formeze si tineri care vor un loc de munca in aceste companii”, a declarat Ioana Ciudin, Marketing Manager Myjob.ro.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri