Rentabilitatea capitalului uman a scazut cu 12% in Romania in 2010, potrivit studiului PwC Saratoga 2011, de la 1,53 la 1,34. Indicatorul analizeaza rentabilitatea capitalului uman, masurata ca fiind venitul brut generat de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara platita de angajator sub forma de remunerare.
"In actualul contex economic, cele mai multe companii din Romania s-au confruntat cu o deteriorare a rezultatelor financiare. La aceasta s-a adaugat si o usoara majorare a costurilor cu forta de munca pe masura ce multe dintre companii au abandonat practicile de munca neplatita sau de angajare cu norma redusa, care au fost utilizate la scara larga in perioada de apogeu a crizei. Prin urmare, rentabilitatea medie a capitalului uman in Romania a scazut in mod semnificativ in 2010", a declarat Peter de Ruiter, partener si lider al departamentului de consultanta fiscala si juridica a PwC Romania.

Potrivit acestuia, companiile locale trebuie sa se concentreze pe imbunatatirea rezultatelor financiare si a productivitatii muncii pentru a mentine atractivitatea Romaniei ca destinatie de investitii in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri