"Nu facem decit sa ne tinem de calendarul de privatizare. Caietul de sarcini pentru selectarea bancii de investitii este aproape gata", a declaratKaroly Borbely, secretar de stat in Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

Oltchim se afla pe lista companiilor la care urmeaza sa fie numit management privat pana la finele acestui an, conform angajamentelor asumate de Guvern in negocierile cu FMI.

Comisarul UE pentru Concurenta, Joaquin Almunia, a declarat saptamana trecuta la Bucuresti ca este analizat un posibil ajutor de stat pentru Oltchim.

Guvernul a aprobat in 2009 o operatiuune de conversie in actiuni a datoriilor Oltchim fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). AVAS a preluat de la Ministerul Finantelor, in 2002, o creanta cu o valoare nominala de 508,6 milioane lei, provenita din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe contractate de societate.

Citeste si:

Pentru realizarea conversiei datoriei in actiuni este necesar acordul Comisiei Europene.

Ministerul Economiei a aratat marti ca Banca Comerciala Romana si Banca Transilvania ar putea accepta conversia in actiuni a datoriilor pe care Oltchim Ramnicu-Valcea le are fata de cele doua institutii de credit, a anuntat marti Ministerul Economiei.

La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei (aproximativ 545 milioane euro), cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a acumulat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.