Investitorii in energia regenerabila ar putea, ca peste doi ani, sa nu mai beneficieze de aceleasi subventii ca in prezent, daca schema de sprijin in vigoare se va dovedi a fi prea generoasa in comparatie cu cele din alte tari, a spus Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Sfatul meu este sa lasam lucrurile asa cum sunt. E o schema aparent generoasa fata de alte tari. Mai bine o lasam pe aceasta sa functioneze 1-2 ani si apoi sa vedem ce se intampla", a declarat Chiritoiu (foto), prezent la un seminar pe teme energetice.

Luna aceasta, Guvernul a aprobat ordonanta pe baza careia va fi acordat ajutor de stat prin certificate verzi pentru productia de energie regenerabila, dupa o intarziere de 3 ani.

Este vorba despre ordonanta care modifica si completeaza Legea 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Incepand de anul viitor, tariful la energia electrica pentru consumatorii casnici se va mari cu 2,5%, potrivit estimarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Bogdan Chiritoiu a mai precizat ca ancheta demarata in 2005 pe piata distributiei de carburanti si care vizeaza toti marii jucatori de pe acest segment va fi finalizata pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Taxa pe afacerile in energie: 606 mil. lei colectate in 2019