Familia Mutu a achizitionat in anul 2008 fabrica de conserve de legume si fructe de la Raureni, investitie care acum genereaza afaceri anuale de 6 milioane de euro. Dan Mutu, proprietarul companiei, vorbeste despre strategia investitionala pentru anul viitor si intentia de a intra pe piete gigant precum cea a Rusiei.

Fabrica Raureni, cu o vechime de 43 de ani, a fost achizitionata la sfarsitul anului 2008 de familia Mutu din Ramnicu Valcea pentru suma de 4,5 milioane de euro. In ultimii patru ani valoarea investitiilor s-a ridicat la circa 5 mil. euro, suma utilizata pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii.

Jumatate din finantare a provenit din fonduri europene, spune Dan Mutu (foto), proprietarul Raureni.

In paralel, familia Mutu a investit aproximativ 2 milioane de euro in ferma proprie de la Dragasani, respectiv in utilaje agricole si sisteme de irigatii, depozite, sisteme de cantarire si sortare.

In prezent, in fabrica si in ferma lucreaza 350 de angajati.

Pentru acest an afacerile din conserve de legume si fructe ar putea atinge 6 mil. euro, pentru 2012 fiind estimata o crestere de 20% a cifrei de afaceri, potrivit lui Dan Mutu. Evolutia se bazeaza pe extinderea distributiei, lansarea de produse noi, vanzarea de gemuri, dulceturi si compoturi.

Totodata, proprietarii Raureni intentioneaza sa majoreze ponderea exporturilor la 20% pentru 2012 prin intrarea pe piete noi precum Ucraina si Rusia. In prezent, activitatea de export reprezinta 10% din afacerile companiei, produsele Raureni fiind comercializate in tari precum Spania, Anglia, Canada, Germania, Austria sau Israel.

Aproximativ 30% din materia prima folosita provine din productia proprie, pentru restul compania avand incheiate contracte cu grupuri de producatori din Braila, Iasi, Galati si Constanta.

Produsele Raureni sunt prezente in marile lanturi de magazine, care genereaza 50% din vanzari. In plus, un procent de 10% din vanzari este sustinut de reteaua proprie de magazine. Astfel, grupul Annabella, din care face parte si compania Raureni, detine o retea de 35 de magazine si intentioneaza sa mai deschida pana la finalul anului inca patru locatii.

Potrivit reprezentantilor Raureni, piata de conserve de legume si fructe este estimata la 300.000 de tone si o valoare de 200 mil. euro.

Aproximativ 45% din conservele de legume si fructe consumate de romani provin din import.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce au gasit inspectorii ANPC la Mega Image: legume si fructe mucegaite