Pe segmentul substantelor chimice, vanzarile au crescut in toate diviziile. Cresterile semnificative ale preturilor de vanzare in diferite business-uri au contribuit la aceasta evolutie si au compensat efectele negative ale volumelor usor scazute si ale fluctuatiei cursului valutar. Datorita marjelor imbunatatite in diferite domenii, profitul a depasit usor nivelul lunilor iulie-septembrie 2010.

Pe segmentul materialelor plastice, vanzarile au inregistrat un avans, in ciuda efectelor cresterii cursului valutar. Cresterea preturilor, in special in cadrul diviziei de Polimeri de Performanta, a contribuit semnificativ la aceasta evolutie. In cadrul diviziei de Poliuretani, profitul s-a redus ca urmare a declinului inregistrat in domeniul toluenilor izocianati (TDI), atingand un nivel sub rezultatul inregistrat in al treilea trimestru din 2010.

Pe segmentul Petrol si Gaze, vanzarile s-au situat, in schimb, sub nivelul celui de-al treilea trimestru din 2010, din cauza volumelor scazute, in special in sectorul de Exploatare si Productie, ca urmare a intreruperii productiei de petrol in Libia, la finalul lui februarie 2011. Cresterea preturilor de vanzare in comertul cu gaze naturale si titei nu a reusit sa compenseze satisfacator aceste efecte, dar a existat o crestere a profitului in sectorul Comertului cu Gaze Naturale. Per total insa, profitul a scazut pe acest segment, odata cu intreruperea productiei din Libia.

Pentru intreg anul 2011, BASF estimeaza o crestere a productiei industriale intre 4,5-5%, o crestere a productiei chimice (exceptand produsele farmaceutice) situata tot intre 4,5-5% si un pret mediu al petrolului, la nivelul de 110 dolari per baril.