Erbasu Constructii va moderniza gara din Calarasi, pentru 4,8 mil. euro

CFR SA a semnat un contract de 4,83 milioane euro, fara TVA, cu asocierea romano-franceza Constructii Erbasu/TIAB/Compania Constructii Feroviare Campulung Moldovenesc pentru modernizarea statiei Calarasi Sud, informeaza Mediafax.

Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25% si de la bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Perioada de executie a lucrarilor este de un an si cinci luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de doi ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Lucrarile vor viza consolidarea cladirii de calatori, recompartimentarea spatiilor cladirii de calatori, refacerea peroanelor, finisajelor interioare si exterioare, instalatiilor sanitare, electrice si termice, precum si sistematizarea pietei garii.

Constructii Erbasu este parte a unui grupul controlat de familia Erbasu care desfasoara activitati de constructii, agricultura si hotelier.

TIAB (Trustul de Instalatii si Automatizari Bucuresti) este o companie specializata in lucrari de instalatii si automatizari in domeniul constructiilor industriale, parte a grupului francez Vinci.

CCF Campulung Moldovenesc a fost infintata in anul 2000 si are ca principal domeniu de activitatea constructia de cai ferate de suprafata si subterane. Pachetul majoritar de actiuni al companiei, de 51,4% din capital, este detinut de Eduard-Mihai Viciriuc, iar alte doua persoane fizice, Costel-Paul Butnariu si Ioan Cozariuc, detin 25,1%, respectiv 20%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri