Compania Ekol Logistics din Turcia, furnizor de servicii logistice integrate, intra pe piata din Romania si isi propune investitii de 10 milioane de euro in urmatorii 5 ani.
“Prin intrarea pe piata din Romania Ekol a introdus o ruta intermodala de transport Mannheim-Arad (pe calea ferata) si Arad-Istanbul (pe roti). Ruta este operationala din aceasta luna. Ekol va implementa un proiect de extindere a unui culoar de transport pentru a opera ruta Arad-Istanbul prin Constanta. Vom investi masiv in consolidarea acestei rute care permite companiei sa isi dezvolte serviciile si pe componenta green”, a declarat Okyay Oztugran, responsabil pentru dezvoltarea activitatii in Romania.

In Romania, Ekol detine un depozit de 6.000 mp si ofera servicii de transport terestru, de depozitare (warehousing), colectare a marfii (collecting), coletare/paletare (packaging) si distributie completa.

Operatorul preluat din Romania, Omega Ro, a inregistrat anul trecut un nivel al cifrei de afaceri de 2 milioane de euro. Prin noua entitate creata, Ekol Romania preconizeaza o crestere cu 70% a volumului de business in urmatorii doi ani.

Compania turca si-a consolidat investitiile in Europa prin inaugurarea consecutiva, in 2011, a reprezentantelor Ekol Italia si Ekol Romania. Pe piata europeana, compania mai este prezenta si in Germania din 1996.

Ekol detine in Turcia si Europa 400.000 mp de spatii de depozitare, o flota de 1.900 de autovehicule, iar la nivelul intregii companii lucreaza peste 3.300 de angajati. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri globala de 160 milioane de euro.

“In zona Europei de Est am inregistrat anul trecut o crestere a volumului de 300% pe transportul terestru, ceea ce ne-a confirmat strategia de extindere. Prin investitiile realizate in Romania, ne propunem o pozitie de leader si pe piata autohtona in ceea ce priveste transportul pe roti. Ca stat membru in Uniunea Europeana, Romania se afla la o intersectie importanta a marilor rute logistice. Din acest motiv, prezenta Ekol in Romania este foarte importanta pentru extinderea puternica a companiei in restul Europei”, a mai spus Oztugran.

Avand o baza puternica in Germania, Italia si, mai nou, Romania, EKOL atinge o suprafata de depozitare la nivel european de peste 10.000 mp.

Fondata in 1990, EKOL a reusit sa-si mentina cresterea pe piata prin oferirea de solutii personalizate pe nevoile clientilor din diferite sectoare de activitate. Modelul integrat de management de business creat de specialistii informaticieni ai EKOL, ofera un sistem perfect de servicii de distributie in cele 21 de centre din Turcia, dar si de expeditie in intreaga lume.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri