IKEA retrage de pe piata un model de usi, comercializate si pe piata din Romania, dupa mai multe sesizari privind detasarea oglinzii. Compania va inlocui gratuit, la domiciliul clientului, usile din loturile afectate.

Este vorba despre usile Pax Aurland, de 50x229 cm, din oglinda si cu numarul de identificare al furnizorului 12650.

“Compania IKEA a primit 14 sesizari de la clienti privind detasarea oglinzii de la usile Pax Aurland. Pentru a evita orice posibilitate de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta clientilor sai, compania a decis retragerea imediata de la vanzare a usilor Pax Aurland produse de acest furnizor si a initiat o ancheta cu privire la cauzele desprinderii oglinzii”, se arata in comunicatul companiei.

Designerii IKEA au constatat acelasi defect de fabricatie ca si la usile Elga Fenstad, intalnit numai la loturile Pax Aurland produse intre datele: 1039 – 1048 (10 – anul productiei 2010, 48-saptamana).

“Acest defect, in combinatie cu greutatea oglinzii, poate duce la desprinderea si caderea usii, cauzand spargerea oglinzii in bucati ascutite. De aceea, IKEA a decis rechemarea de pe piata mondiala a usilor Pax Aurland din loturile afectate”, potrivit sursei.

O echipa a magazinului IKEA va inlocui gratuit, la domiciliul clientului, usile din loturile afectate.

Modelul a fost produs in Suedia, iar in prezent nu mai este disponibil in magazinele IKEA. In total, in lume, s-au vandut aproximativ 79.000 bucati de usi cu aceste date de fabricatie.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 220 de bucati, la pretul de 240 lei/bucata, fara a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.

IKEA a anuntat recent retragerea unui alt produs, un cort pentru copii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Retailerii home&deco din Romania, afaceri in crestere