Grupul austriac Wienerberger, unul dintre principalii producatori de caramizi la nivel mondial, anticipeaza pentru 2006 o crestere importanta a vanzarilor pe piata romaneasca, unde a raportat anul trecut o majorare substantiala a cifrei de afaceri, de la 12,6 milioane euro la circa 30 de milioane de euro.

Wienerberger este prezent pe 24 de piete din Europa si Statele Unite ale Americii, unde opereaza peste 230 de unitati de productie. In Romania, grupul austriac detine doua unitati de productie, la Gura Ocnitei (langa Targoviste) si la Sibiu.

La finele anului trecut, firma Wienerberger Sisteme de Caramizi a anuntat ca negociaza preluarea unor companii sau fabrici, fiind interesata, de asemenea, de derularea unor investitii de tip greenfield pe piata romaneasca.

Estimarile Wienerberger Sisteme de Caramizi indica o cifra de afaceri, pentru anul trecut, de circa 30 de milioane de euro, fata de 12,6 milioane euro in 2004. "La finele anului 2005, piata s-a stabilizat in Polonia si Ungaria. Este de asteptat ca modificarea capacitatilor de productie si punerea in functiune a unor noi fabrici sa creasca veniturile din aceste state. Wienerberger prevede continuarea ritmului de crestere pe toate pietele est-europene, in special cu asteptari mari pentru Romania", se arata intr-un comunicat al grupului. Potrivit rezultatelor preliminare ale companiei, veniturile Wienerberger la nivel mondial au crescut anul trecut cu 11%, la 1,95 miliarde euro, in timp ce profitul operational EBITDA a ajuns la 428,3 milioane euro, in crestere cu 6 puncte procentuale.

Pentru 2006, grupul anticipeaza o crestere a veniturilor cu circa 10%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri