Profitul grupului american Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, a crescut de peste patru ori in trimestrul al treilea, de la 866 milioane de dolari anul trecut la 3,74 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor.

Rezultatul Pfizer a fost sustinut de un castig net de 1,3 miliarde de dolari din vanzarea diviziei Capsugel, de avansul vanzarilor de medicamente cu prescriptie pe pietele emergente si al produselor de ingrijire personala, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Profitul pe actiune excluzand cheltuieli exceptionale a fost de 62 de centi si depasit asteptarile analistilor de 56 de centi pe actiune.
In trimestrul al treilea al anului trecut, profitul Pfizer a fost afectat de intregistrarea unor costuri exceptionale legate de litigii in care era implicat grupul.

Veniturile totale au avansat cu 7%, la 17,19 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor de 16,42 miliarde de dolari.

In primele noua luni ale anului, profitul grupului a urcat cu 60%, de la 5,4 miliarde de dolari la 8,6 miliarde de dolari. Veniturile au urcat in acelasi interval cu 2%, de la 49,7 miliarde de dolari la 50,68 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si