"Proiectul este, de asemenea, subiectul comentariilor din partea liderilor tuturor partidelor politice importante din Romania", se arata intr-un raport cu rezultatele financiare ale companiei, conform Mediafax.

In timp ce o anumita opozitie politica si a organizatiilor neguvernamentale continua, o mai buna intelegere a initiativelor pentru piata muncii, economice, culturale, de mediu si de dezvoltare durabila este esentiala pentru cresterea sprijinului pentru proiectul Rosia Montana in randul publicului si autoritatilor, noteaza compania.

Seful statului a vizitat Rosia Montana la 29 august, unde si-a exprimat increderea in proiect, se arata in raport. Ulterior, presedintele si-a afirmat public sprijnul pentru proiectul minier si a declarat ca in Romania trebuie create locuri de munca, iar Guvernul trebuie sa ia o decizie cat mai curand posibil in interesul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la sfarsitul lunii august, la Rosia Montana, ca e un sustinator al proiectului minier "nu de azi, de ieri", amintind ca a fost acolo si in campania electorala pentru a se informa si recomandandu-le reprezentantilor companiei sa gaseasca modalitati sa prezinte populatiei proiectul.

"Romania trebuie informata. Populatia nu e vinovata ca e reticenta, pentru ca e neinformata. V-as recomanda sa investiti mai mult in transferul de informatie", a spus Traian Basescu.

Citeste si:

Compania si-a majorat costurile de comunicare externa in primele noua luni ale anului, de la 6,3 milioane de dolari canadieni anul trecut la 11 milioane de dolari canadieni (7,87 milioane de euro), in timp ce pentru trimestrul al treilea acestea au avansat de la 2,1 milioane de dolari anul trecut la 5,1 milioane de dolari in acest an (3,6 milioane de euro).

Cresterea costurilor "reflecta eforturile companiei de a furniza informatii relevante si la timp populatiei pentru a mentine trendul pozitiv de sprijin pentru proiect. In 2011, aceste initiative au inclus o folosire semnificativa a televiziunilor si internetului", se arata in raport.

In trimestrul al treilea, compania a fost, si ramane, implicata intr-un dialog cu mai multe ministere si cu Guvernul Romaniei in privinta unor chestiuni ridicate privind participatiile in proiect, procentajul redeventelor pentru aur si argint si calea pentru obtinerea avizelor, mai mentioneaza Gabriel Resources.