Rominserv Valves Iaifo Zalau, membra a grupului Rompetrol, estimeaza pentru anul curent o cifra de afaceri de 10 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presa al companiei.
“Investitiile se inscriu in strategia companiei de dezvoltare a activitatilor de productie de armaturi si fittinguri, atat in cresterea eficientei operationale cat si in reducerea impactului asupra mediului si a comunitatii in care isi desfasoara activitatile. Valoarea totala a investitiilor realizate in perioada 2006-2010 se ridica la aproximativ 3,5 milioane dolari, la care se vor adauga in perioada 2011-2012 peste 540.000 dolari pentru investitii de mediu”, a declarat Ioan David, director general al Rominserv Valves IAIFO Zalau.

Prin achizitia a doua noi compresoare elicoidale, compania isi va reduce cu aproximativ 25% costurile aferente statiei de compresoare (consumul de energie electrica si apa industriala, mentenanta si piese de schimb). La acestea se adauga reabilitarea si modernizarea unor instalatii si cladiri, costurilor totale de productie urmand sa scada cu 10%, se arata in comunicat.

Compania a alocat 900.000 dolari, in perioada 2006 – 2010, pentru proiecte de mediu. Unul dintre acestea a constat in ecologizarea si inchiderea, in 2009, a depozitului de deseuri industriale nepericuloase din comuna Criseni, judetul Salaj.

Rominserv Valves Iaifo Zalau a inregistrat in ianuarie – august 2011 o cifra de afaceri de peste 6 milioane dolari, in crestere cu 20% fata de nivelul consemnat in perioada similara a 2010 si estimeaza pana la finele anului atingerea unui nivel total de circa 10 milioane dolari. In aceeasi perioada, compania a avut un rezultat operational de 120.771 dolari, in crestere cu 27% fata de rezultatul consemnat in aceeasi perioada din 2010.

Rezultatul este sustinut, pe langa parteneriatele existente, si de programul de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la 5 milioane tone de materie prima unde Rominserv Iaifo a asigurat cea mai mare parte de armaturi pentru noile proiecte, precum si de extinderea parteneriatelor pentru productia de piese turnate cu firmele GEA Grasso Germania, POLNA Polonia, SYSMEC Romania, ZAMKON Polonia etc.

Rominserv Valves Iaifo Zalau a fost infiintata in 1969, fiind specializata in proiectarea, fabricarea si comercializarea unei game largi de armaturi industriale din fonta si otel precum si supape de siguranta cu arc. Din 2004, compania a devenit membra a grupului petrolier Rompetrol, prin includerea ei in cadrul activitatilor Rominserv, antreprenorului general al Rompetrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri